Baneheia-saken

Da var det Heidi Bjerga SV som la fram forslag om at kommunedirektøren snarest. I 2002 ble Jan Helge Andersen dømt til 19 års fengsel i Baneheia-saken.


Https Www Facebook Com Oddbjorg Einervold Underholdning Podcast Vaer

Vi har ikke vært kjent med at Spesialenheten har startet denne etterforskningen før pressemeldingen kom.

. Nå skal det også bli undersøkt om politiet har holdt tilbake viktig fakta i saken. I fjor ble 15 dagsenterplasser ved Åse Boas i Sandnes lagt ned. Brukerne var veldig triste de ansatte var direkte fortvilet uttalte sokneprest Astrid Harbo i Gand sokn i den anledning.

1 day agoIfølge TV 2 blir undersøkelsene avsluttet etter at politi og påtalemyndighet fikk beskjed fra laboratoriet i Sveits om at de siste DNA-sporene ikke lot seg analysere. Norge Det er Spesialenheten for politisaker som skal undersøke dette. Nå med politiet i Oslo etter at Baneheia-saken ble gjenåpnet.

Det ble i stedet. Mai 1992 8 år ble voldtatt knivstukket og drept i friluftsområdet Baneheia. Det er forsinkelser på samtlige linjer og enkelte innstilte avganger på T-banen som følge av at trafikken måtte stanses på grunn av et ordensproblem.

Politiets sjef for etterforskningen av Baneheia-saken for 22 år siden har meldt inn bekymring for den nye etterforskningen mot Viggo Kristiansen. Minst én person er. Siste DNA-undersøkelser lar seg ikke analysere.

Gjenopptakelseskommisjonen vedtok i 2021 å gjenåpne Baneheia-saken. Vil ikke se på Diana-opplysning I mai ville ikke Spesialenheten etterforske en voldtektsanmeldelse mot Jan Helge Andersen 41. Viggo Kristiansens advokat Arvid Sjødin sier til NTB at det ikke er påvist DNA fra hans klient.

Lena Sløgedal Paulsen født 14. I vinter stilte politiet spørsmål til Jan Helge Andersen om han ville bli med på en rekonstruksjon av ugjerningene i Baneheia og vise dem. Gjenopptakelseskommisjonen vedtok i 2021 å gjenåpne Baneheia-saken.

Hovedsakelig dreier etterforskningen seg om hvorfor en voldtektsanmeldelse av Jan Helge Andersen i 2009 ikke var en del av sakskomplekset som ble oversendt. 2022 1105 Oppdatert 4. Spesialenheten for politisaker har iverksatt etterforskning for mulige tjenestefeil fra politiet i forbindelse med gjenopptakelsen av Baneheia-saken.

Minst én person er. Den pensjonerte kriminalsjefen Arne Pedersen. Mai 2000 og den påfølgende straffesaken.

Nedleggelsen skapte flere protester men ble endelig klubbet gjennom i september 2021. Statsadvokaten sier at Baneheia-saken fremdeles er under etterforskning etter at Viggo Kristiansen fikk saken gjenopptatt. Vi ser fram til å se konklusjonene fra etterforskningen.

I begynnelsen av august informerte Spesialenheten for politisaker at de siden juni har etterforsket Agder-politiet for mulige tjenestefeil i behandlingen av Baneheia-saken. Spesialenheten for politisaker har iverksatt etterforskning for mulige tjenestefeil fra politiet i forbindelse med gjenopptakelsen av Baneheia-saken. Spesialenheten for politisaker har iverksatt etterforskning for mulige tjenestefeil fra politiet i forbindelse med gjenopptagelsen av Baneheia-saken.

Etterforskningen består blant annet i å gjennomføre avhør og innhente dokumentasjon. Det er viktig for legitimiteten sier politimester Kjerstin Askholt i Agder politidistrikt til TV 2. Kristiansen mener at han ikke var med å voldta og drepe Lena Sløgedal.

Hovedsakelig dreier etterforskningen seg om hvorfor en voldtektsanmeldelse av Jan Helge Andersen i 2009 ikke var en del av sakskomplekset som ble oversendt. I begynnelsen av august informerte Spesialenheten for politisaker at de siden juni har etterforsket Agder-politiet for mulige tjenestefeil i behandlingen av Baneheia-saken. Det har vært en vurdering fra mai og utover i juni og vi har kommet frem til at vi etterforsker en bestemt del av det som er knyttet til Baneheia.

Statsadvokaten sier at Baneheia-saken fremdeles er under etterforskning etter at Viggo Kristiansen fikk saken gjenopptatt. Det er ikke påvist DNA fra Viggo Kristiansen som jeg kjenner til skriver han i en SMS. Jan Helge Andersen i bilen med forsvarer Svein Holden utenfor på vei til nytt avhør.

Spesialenheten for politisaker har iverksatt etterforskning for mulige tjenestefeil fra politiet i forbindelse med gjenopptagelsen av Baneheia-saken. Kristiansen mener at han ikke var med å voldta og drepe Lena Sløgedal. Av Arnfinn Storsveen og NTB.

Baneheia-saken var drap på to jenter i Baneheia i Kristiansand 19. SIKTET PÅ NYTT. I dom fra 2002 ble Viggo Kristiansen dømt for voldtekten og drapet på Paulsen og Sørstrønen.

Ved Oslo politidistrikts nye etterforsking av saken kom det frem at Jan Helge Andersen har hatt en tidligere straffesak som ble etterforsket i 2009 og som det ikke var opplyst om fra Agder politidistrikt ved forberedelsen av gjenopptakelsesbegjæringen. Under Oslo politidistrikts nye etterforskning av saken kom det frem at Jan Helge Andersen har hatt en tidligere straffesak som ble etterforsket i 2009. Politiet er ferdig med de tekniske undersøkelsene i Baneheia-saken.

Vi mener det er riktig med en slik etterforskning i en så alvorlig sak som Baneheia-saken der alle forhold må belyses også dette. Nå har de snudd. Viggo Kristiansens forsvarer Arvid Sjødin sier at det er på høy tid at Spesialenheten blir koblet inn.

I 2021 ble det vedtatt å gjenoppta saken. Spesialenheten for politisaker har iverksatt etterforskning for mulige tjenestefeil fra politiet i forbindelse med gjenopptakelsen av Baneheia-saken. Mai 1990 10 år og Stine Sofie Sørstrønen født 10.

I fjor ble det klart at Baneheia-saken skal bli gjenopptatt. Under soningen av dommen fikk han god kontakt med en prest i fengselet som han snakket med ukentlig om blant annet. Grunnlaget for etterforskningen er politiets forberedelse av Gjenopptakelseskommisjonens behandling av Baneheia-saken.


Pin Pa Vg

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel